Hofstaete behaalt ISAE Type 2 verklaring

Wij zijn geslaagd voor de ISAE 3402 Type 2 Assurance Audit. Dit betekent dat wij over een periode van minimaal zes maanden hebben bewezen dat alle in ISAE 3402 Type 1 beschreven processen en tools met de daarbij behorende risico’s en beheersmaatregelen in de praktijk goed werken.

Hiermee hebben onze opdrachtgevers de zekerheid dat de processen die ze aan ons uitbesteden continu goed beheerst worden en veilig zijn bij Hofstaete en op ons platform HIP Next. Een extra garantie voor kwaliteit.

ISAE 3402 type II verklaring

Bij de ISAE 3402 type 2 verklaring heeft de auditor gekeken naar de manier waarop de maatregelen hebben gewerkt om de vastgestelde beheersdoelstellingen te behalen.

Het ISAE 3402 type 2 rapport is inhoudelijk gelijk aan een type 1 rapport. Het verschil is dat in dit type 2 rapport een verklaring is opgenomen van de auditor waarin staat dat de beschreven maatregelen over een periode van zes maanden gewerkt hebben. Een audit voor ISAE 3402 type 2 is dan ook een stuk uitgebreider dan die voor een type 1. Zo worden beheersmaatregelen die regelmatig voorkomen meerdere malen op verschillende momenten getoetst op de effectieve werking. Daarom kan ook gesteld worden dat een organisatie met een ISAE 3402 type 2 verklaring meer zekerheid heeft omtrent dat de dienstverlening beheerst wordt zoals is afgesproken.

Verzekeringsprocessen

Verzekeringsprocessen en de verwerking van datastromen voor verschillende gebruikers zijn zeer complex en vragen om speciale expertise. Daarom besteden steeds meer bedrijven bepaalde processen uit. Het is dan belangrijk om zeker te weten dat deze processen goed beheerst worden, dat de security goed geregeld is, dat privacy wordt gegarandeerd, hoe fraude wordt voorkomen, dat risico management geregeld is etc. De ISAE 3402 Type 2 Assurance rapportage geeft deze zekerheid.

Wij hebben jarenlange en bewezen expertise in het ontsluiten van slimme en veilige verzekeringsprocessen en datastromen en ontzorgen jou daarmee. Hiermee bespaar je tijd en geld.

Meer nieuws